Budějovický paralympionik je čtvrtým nejlepším sportovcem roku

Dne 17. března 2015 proběhlo vyhlášení ankety o nejlepšího handicapovaného sportovce za rok 2014 v Top Hotelu Praha za účasti České televize. Bramborová medaile plavce Arnošta Petráčka velmi potěšila. Arnošt Petráček byl nominovaný mezi 10 nejlepších handicapovaných sportovců ze 7 svazů. "Nakonec jsem se umístil na krásném 4. místě. Děkuji všem partnerům, celému mému týmu, rodině a přátelům, všem, kteří mi k tomuto krásnému výsledku pomohli!", shrnuje dojmy paralympionik. Záznam z vyhlášení proběhne 25. března ve 20 hodin na programu ČT Sport.

Letošní rok je pro oceněného plavce klíčový z hlediska nominace a sportovní přípravy na paralympiádu v Riu v roce 2016. Dosavadní letošní výsledky však ukazují nejen na to, že Petráček je stále ve skvělé formě, ale zároveň potvrzují i ocenění ve zmíněné  anketě. Posledním úspěchem byl zisk zlaté medaile v disciplíně 50 m motýlek a pak dvě bronzové medaile na 100 respektive 50m volný způsob na mistrovství Španělska v březnu 2015. „Jsem rád, že se v tomto důležitém roce mohu soustředit jen a jen na sport. Spolek PRO Arny, z.s., který byl v loňském roce založen, mi totiž pomáhá shánět prostředky zejména na službu osobní asistence, která je pro mě v životě klíčová. Díky této službě mohu mimo vyhrávání závodů i studovat a pracovat, což je pro mě velmi důležité!“, s úsměvem dodává Petráček.

Kontakt pro média:
Dana Kalistová