Běh pro Arnyho

nástěnka JR

Před pětadvaceti lety se narodil rodičům Petráčkovým malý Arnošt. Od té doby toho spoustu prožil a dokázal. Stal se mistrem světa a Evropy, několinásobným vicemistrem světa, z mistrovství republiky si přivezl několik zlatých medailí a jeho sbírku dokonce zdobí i bramborová medaile z olympiády v Pekingu.

To všechno má ale jeden háček. Arny se narodil s fokomelií horních končetin, laicky řečeno se narodil bez pažních kostí a ruce tak začínají z ramenního kloubu. Zároveň vinou deformace kolenních kloubů kolébavě chodí a vyrostl pouze do výšky 150 centimetrů. Nemá však rád, když ho někdo lituje a jeho životní motto je jasné: Když se chce, všechno jde! A to taky dokazuje.
S plaváním začal už jako dítě, kdy právě tento sport byl pro něj ideální formou rehabilitace. Postupem času se v něm zdokonaloval, až se bazén stal jeho druhým domovem a Arny se tak proplaval až k paralympiádě.
Hlavním tématem dnešních dnů jsou pro Arnyho právě paralympijské hry v Riu de Janeiro. Na předchozích hrách skončil vždy smolně pod stupni vítězů, a proto letos pro medailové umístění udělá cokoliv.
I vy můžete Arnymu pomoci se splněním  jeho snu a trénovat s ním na Rio! 28. května se v Českých Budějovicích poběží Běh pro Arnyho. Každý váš uběhnutý kilometr přiblíží Arnyho k úspěchu v Riu zase o trochu blíž! Startovné je minimálně 50 Kč a celé bude věnováno spolku PRO Arny na Arnyho olympijskou přípravu. Navíc  za každého z registrovaných účastníků přispěje spolku PRO Arny i Sportcentrum Delfín. Takže svou registrací podpoříte Arnyho dvakrát!

Kontakt:
Kateřina Lundáková,